Британія раніше термінів завершила підготовку 30 тис. українських військових

У Великій Британії готові до відправлення 30 тисяч українських військових, що є значно раніше, ніж було заплановано. Таку інформацію повідомили представники Генштабу ЗСУ.

Міністр оборони Великої Британії та Північної Ірландії, Грант Шаппс, заявив, що Велика Британія навчила більше українських добровольців, ніж обіцяла, перевищивши заплановану ціль у 30 тисяч людей на сім тижнів раніше. Він пишається змінами, які роблять для свободи України в Великій Британії.

Понад 30 тисяч українців пройшли підготовку, щоб приєднатися до найбільшої військової програми у Великій Британії з часів Другої світової війни.

Початок навчання в Великій Британії став необхідним після зупинення слов'янського навчального проекту «Орбіта», під час російської вторгнення в Україну. Цю програму підготовки британської армії в Україні було призупинено у лютий 2022 року.

Крім учасників з Великої Британії, до програми приєдналися також військові представники Канади, Нової Зеландії, Норвегії, Данії, Фінляндії, Швеції, Литви, Нідерландів і Австралії. Румунія, яка є союзником НАТО, також підтвердила свою участь, зробивши загальну кількість країн-учасниць десять.

Тривалість курсу складає щонайменше п'ять тижнів і включає в себе навчання зі стрільби, надання першої медичної допомоги, підготовку до збройного конфлікту та тактичні навички.

Міністр оборони виразив задоволення з перевищення поставленої цілі і подякував британським тренерам та міжнародним партнерам, які працювали не покладаючи зусиль, щоб витримати встановлений термін. Він також висловив свою вдячність українським новобранцям, які прилітають на британські береги.

Протягом 625-х діб російсько-української війни добулося значної кількості бойових зіткнень. Ворожа сторона здійснила один ракетний удар та 46 авіаційних атак, а також понад 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.