Буданов сказав, як ЗСУ будуть проводити контрнаступ у холодний сезон

Голова Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов пояснив, чому у холодний сезон контрнаступ ЗСУ не зупиниться.

За його словами, на полі бою ставка робиться не на бронетехніку, а на протитанкові комплекси та використання дронів. Вони фактично нівелювали ефективність використання бронетехніки у війні з РФ. Про це глава розвідки сказав під час виступу на форумі YES, передає Liga.net.

Тому, за його словами, холод і бруд не вирішальні фактори, які можуть обтяжити хід бойових дій. Певні проблеми з прохідністю грунту спостерігаються і в літній період.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Давайте подивимося на осінь минулого року, тоді бойові дії ніхто не зупинив. Цього року буде так само. Бойові дії і наступ на всіх напрямках буде продовжуватися. Проблеми з колісною технікою є і влітку, гусенична пристосована", зазначив Буданов.

Саме тому, пояснив керівник ГУР, ЗСУ переважно воюють з РФ "на ногах", а не з використанням бронетехніки.

"Таким чином велися бойові дії восени 2022 року під Бахмутом", уточнив Буданов.

Збройні сили України протягом минулого тижня звільнили 2 кв. км на Бахмутському напрямку.

За час наступальної кампанії під Бахмутом на сьогодні звільнено вже 49 кв. км території, заявила 11 вересня заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

Також на південному фронті триває контрнаступ Сил оборони. У ході наступальних дій минулого тижня у нас були успіхи південніше Роботиного і західніше Вербового.