Будапешт продовжив безкоштовний проїзд для українців: новий термін

Українським біженцям продовжують надавати можливість безкоштовно користуватися громадським транспортом у Будапешті.

Про це повідомляє проект SchengenVisaInfo.

Після початку російської агресії проти України у лютому 2022 року тисячі українців, що шукали притулок від військових дій, знайшли тимчасове притулок в Угорщині. В утвореному урядом країни жесті солідарності в 2022 році було введено безкоштовний проїзд у громадському транспорті для всіх громадян України, які перебувають на її території. Це полегшило мобільність біженців і їхню адаптацію до нових умов.

У зв'язку зі значним припливом біженців, Транспортне агентство Будапешта (BKK) оголосило про продовження безкоштовного проїзду для українських біженців у громадському транспорті до 30 вересня 2024 року.

Цей захід дозволить біженцям користуватися громадським транспортом, пред'явивши чинний український документ, що підтверджує їх особистість. Проте з 1 квітня 2024 року ця привілегія не поширюватиметься на місцеві автобуси та електрички HÉV в місті.

Право на безкоштовний проїзд мають особи, які мають офіційний документ України, що дає право на подорожування (український паспорт, ID-карту, посвідку на проживання, студентський квиток або будь-який інший визнаний документ).

В транспортному відомстві пояснили, що всі маршрути BKK приймають документи, що підтверджують право на безкоштовний проїзд, за винятком деяких специфічних ситуацій.

Нагадаємо, що політика безкоштовного проїзду для українських біженців була введена вперше 4 березня 2022 року і продовжуватиметься до кінця березня 2023 року.

Згадаємо, що в одній європейській країні змінилися умови пакетів послуг для українців.