Час закінчувати з цим "цирком". На Арестовича написали заяву до поліції

Народна депутатка Інна Совсун написала заяву в поліцію на колишнього радника Офіса президента Олексія Арестовича через сексистські висловлювання. Йому загрожує до трьох років тюрми.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Я написала заяву до правоохоронних органів про вчинення Олексієм Арестовичем кримінального правопорушення, передбаченого статтею 300 Кримінального кодексу: розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості. Час закінчувати з цим "цирком", вже давно не смішно", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, журналістки Яна Брензей та Емма Антонюк на своєму YouTube-каналі "Палає" опублікували відео з вирізками із двох платних семінарів Арестовича. Там він називає жінок "істотами" та говорить про бажання "задушити" їх. Водночас чоловіків він вважає "богами" та "ідолами", яких треба возвеличувати.

Арестович розповідає, що жінки "неврівноважені", а будь-яку суперечку з ними можна вирішити матеріально.

"У момент, коли жінка на вас кричить, дряпає, намагається випити всі соки, зробити вас винним і каже: "Скажи, хоч що-небудь, сволото!". Що ви повинні робити? Варіантів кілька відійти подалі, кинути гаманець, сказати "Іди, купи собі все, що хочеш". Варіант два обійняти її мовчки. І варіант три обійняти й тра***ти", заявляє він.

Раніше на Арестовича подали заяву до Служби безпеки України за його висловлювання, що нібито ненависть українців до росіян дала їм "чудову мотивацію воювати". Її подав блогер Олександр Нотевський. Він вважає, що у словах Арестовича можуть бути ознаки виправдовування збройної агресії Росії проти України.