"Це не сіли і поїхали веред": Маляр розповіла про контрнаступ

Наступ це тривалий процес, а війна не проходить швидко. Події на фронті змінюються динамічно.

Нині тривають наступальні дії українських військ. Вони відбуваються "так, як це може бути в таких умовах". Про це в ефірі національного телемарафону сказала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Наступ це не так от "сіли і поїхали веред", і це не монтаж, що можна за годину передивитися кіно про всю війну і побачити вже перемогу. Наступ це тривалий процес, і війна це довго. Зараз ми бачимо, що наш наступ відбувається. Наприклад, в одному місці пройшли певні рубежі, в іншому першу лінію оборони. Рухаємося далі", ‒ сказала Маляр.

За її словами, людям, які зараз воюють на фронті, не здається, що наступ йде повільно.

"Але людина, яка просто читає новини цього не бачить, не відчуває. Їй здається, що нібито усе довго відбувається. Насправді це дуже динамічний, активний процес і, повірте, людям, які воюють так не здається. У них щогодини змінюються новини, динаміка і ситуація. У нас є плани, є розуміння, що робити далі. Наші військові роблять свою роботу якісно", ‒ наголосила Маляр.

Про "повільний" контрнаступ Збройних сил України на фронті кажуть "диванні" експерти та ЗМІ, а не міністри країн-партнерів. Саме так звані диванні знавці критикують українських військових, наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Українські війська закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 5 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.