Чи готова Україна вступати в ЄС ‒ анонсували відповідь

Єврокомісія дасть першу оцінку прогресу України у виконанні "кандидатських критеріїв" на вступ до Євросоюзу в травні.

До того часу Київ завершить виконання більшості вимог. Про це розповіла віце-прем'єр Ольга Стефанішина, передає Gazeta.ua.

За її словами, представленню оцінки передуватиме обговорення між державами-членами і Україною, яке відбудеться у березні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми розраховуємо, що в травні, коли буде засідання Ради ЄС з загальних питань, така оцінка буде представлена. Можливо, попередні розмови будуть відбуватися також в Києві, під час візитів різного рівня. А вже 20 березня я візьму участь у неформальному засіданні Ради з загальних питань, де ми проговоримо всі сім рекомендацій та визначимо конкретну дату представлення Єврокомісією її оцінки", заявила Стефанішина.

Як відомо, ЄС під час надання Україні статусу кандидата визначив сім критеріїв, виконання яких є обов'язковою умовою для подальшого зближення, в тому числі для початку переговорів про вступ України до ЄС.

На найближчому саміті НАТО Україна планує отримати документ з описом чіткого шляху інтеграції.

У цьому документі не буде звичної риторики про ."політику відчинених дверей". Він має бути максимально конкретним, сказав заступник голови Офіса президента з міжнародної політики Андрій Сибіга.