Чи треба спати рівно вісім годин: розвіяли найпопулярніші міфи про сон

Міфи про сон шкодять здоров'ю і негативно впливають на настрій.

Такої думки притримуються вчені, коли досліджують як сон впливає на людину.

Сон займає важливу частину нашого життя. Навколо нічного відпочинку сконцентровано велику кількість оман, у які ми за звичкою продовжуємо вірити, пише pixelinform.

Які міфи про сон можна сміливо забути Спати потрібно рівно вісім годин

Насправді була просто неправильно витлумачена інформація щодо кількості сну, необхідної здоровій людині. Цифра вісім є середнім арифметичним. Навіть шість годин деяким людям цілком достатньо через генетичні особливості. Іншим потрібно відновлювати сили протягом десяти годин.

Експерти рекомендують самостійно встановити необхідну кількість часу для якісного відпочинку. Після цього намагайтеся просто дотримуватися цих показників.

Хропіння безпечне

Якщо близькі люди повідомили, що ви хропете, то ігнорувати це не можна. Хропіння може виявитися свідченням наявності апное та серйозних захворювань серцево-судинної системи.

Тому важливо своєчасно зайнятися питаннями свого здоров'я.

Спиртне найкращий засіб проти безсоння

Багато хто відзначає, що спиртні напої допомагають їм розслабитися та заснути. Однак, ми не можемо побачити, як насправді впливає алкоголь на організм.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Людині здається, що вона вирішила свої проблеми, але якість сну при цьому відчутно страждає. Тому замість спиртного краще пити трав'яні чаї, які насправді позитивно впливають на організм і нервову систему.

Жодна дієта не здатна повністю позбавити від хропіння. Однак якщо виключити деякі продукти з раціону, можна зменшити закупорку дихальних шляхів і носових пазух під час сну

Йдеться про продукти, що містять лактозу. Вони можуть призводити до вироблення слизу в носі та викликати хропіння.