Що дарують і що можна подарувати на весілля молодятам

Весілля — одне із найкращих днів для закоханих людей. В цей день звісно традиційно дарують різні подарунки: іноді традиційні, але частіше приємні та значущі для молодят. 

Проте актуальним завжди залишається питання, що подарувати на весілля. Іноді хочеться здивувати молодят, але частіше показати до них повагу. Саме тому доречними будуть поради, що дарують на весілля.

Що подарувати молодятам?

Почнемо з того, що рішення такого складного питання може викликати справжній стрес. Адже, що подарувати на весілля друзям, часто означає — показати своє до них ставлення. В цьому питанні ніхто не хоче виявитись жадібним чи невихованим. 

що дарують на весілля

В том, що можна подарувати на весілля, може допомогти традиція окремого регіону чи народу, або досвід інших людей (вони бували на весіллі та знають, що можна дарувати, а що ні). Повернемося до того, що дарують молодятам по світу. В такому випадку підійде навіть дрібниця, але яка має своє значення. 

Кілька варіантів:

  1. В США дуже поширено подарувати гроші на весілля, хоча пари також можуть створити список подарунків у магазині. Також популярними є подарунки для дому, посуд і знову чеки на якусь суму. 

  2. У Китаї гроші подаються в спеціальних червоних конвертах, як символ добробуту і щастя. Також можна подарувати товари зі списку, який зазвичай надсилається разом з запрошенням на весілля.

  3. Традиційно в Індії подарунками на весілля є золото, срібло або предмети розкоші. Це можуть бути прикраси, меблі або предмети домашнього вжитку.

  4. У Франції зазвичай дарують гроші або подарункові сертифікати, які дозволяють молодятам самостійно вибрати собі подарунок.

  5. У Японії дуже поширено дарувати саме гроші на весілля, які зазвичай сховані в спеціальних білих конвертах. Також можуть підійти подарунки для дому, чай або ароматичні свічки.

  6. В Італії дуже популярними подарунками посуд, різне приладдя.

Кожна країна має свої власні традиції та звичаї, пов'язані з весільними подарунками. Зазвичай, вони локалізуються по регіонах та можуть відрізнятися навіть у містах однієї країни. 

Найпопулярніші варіанти подарунків для молодят 

У світі є й універсальні подарунки. Вони зазвичай подобаються всім, а ще їх дарують гості, які не дуже близькі з молодятами. Ось кілька прикладів:

  1. Гроші є дуже популярним подарунком на весілля у багатьох країнах. Вони дозволяють молодятам самостійно вибрати те, що їм потрібно або відкласти їх на потім.

  2. Посуд, рушники, постільна білизна, кухонне приладдя та інші предмети для дому можуть бути корисними та практичними подарунками. Це також універсальний подарунок. 

  3. Прикраси, годинники, нішеві аромати або інші предмети розкоші, які можуть додати елегантності та шарму в нове життя молодят, також слугують гарним подарунком.

  4. Подарункові сертифікати на романтичну вечерю в ресторані, спа-процедури, масаж, подорожі або інші послуги можуть стати відмінним подарунком для молодят.

  5. Молодятам може бути корисно скласти список подарунків у магазині або онлайн-сервісі, де гості можуть вибрати те, що їм подобається.

  6. Також можна подарувати валізу для подорожей, фотоальбом для спогадів, курси для пари або щось, що відображає їхні хобі.

Важливо враховувати вподобання молодят та контекст весільної церемонії при виборі подарунка. Тому універсальні подарунки слугують тільки орієнтиром. 

Кілька оригінальних ідей на весілля

Не завжди молодята раді саме звичайним подарункам. Буває й так, що вони спеціально просять гостей подумати та створити оригінальні ідеї. Так їм здається, що про них дбають та думають, а не дарують подарунки на "відчепись". 

що подарувати на весілля

Оригінальні та нестандартні подарунки можуть стати приємним сюрпризом для молодят. Вони також часто можуть відповідати тематиці свята. Якщо гості зможуть підтримати загальну атмосферу, молодята будуть тільки вдячними. 

Ось декілька нестандартних ідей подарунків на весілля: 

  1. Подаруйте молодятам купон для отримання незабутніх вражень (політ на повітряній кулі, парашутний стрибок або заняття екстремальним видом спорту).

  2. Винний або коктейльний набір. Скомпонуйте вишуканий набір вин або інгредієнтів для коктейлів, які молодятам можна спробувати разом після весілля.

  3. Подаруйте молодятам оригінальний предмет для дому, як абажур, декоративна скульптура або величезна картина, які додають особливого шарму їхньому новому простору (дім чи квартира).

  4. Кулінарні курси. Подаруйте молодятам курси кулінарного мистецтва або майстер-класи з приготування деяких страв, що дозволить їм провести час разом та вивчити щось нове.

  5. Фотосесія. Організуйте для молодят професійну фотосесію або створіть фотокнигу, де вони зможуть зберегти спогади з весілля.

  6. Подаруйте молодятам дерево або кущ, які вони можуть посадити разом і дивитися, як вони ростуть разом з їхнім шлюбом. Доречний такий подарунок, якщо молодята мають власний дім. 

Не забувайте, що подарунки не настільки важливі, як присутність близьких людей на весіллі.