Долар і євро рвонули вгору перед вихідними

Національний банк України встановив офіційний курс долара на 6 жовтня - 36,62 грн, що на 2 коп. вище, ніж у попередній день.

Офіційний курс євро зріс на 12 коп. і складає 38,54 грн.

Офіційний курс польського злотого підвищився на 7 коп. і становить 8,37 грн.

У середньому, в обмінниках долар продається за 38 грн, а купується за 38,7 грн.

Курс євро в обмінниках становить 40,2 грн за продаж та 41,2 грн за покупку.

Національний банк запровадив новий режим керованої гнучкості обмінного курсу з 3 жовтня. Цей режим має зміцнити стійкість української економіки та валютного ринку.

Новий режим керованої гнучкості курсу відрізняється від попереднього режиму "плаваючого" курсу, що діяв до 24 лютого минулого року.

За цим режимом, Національний банк буде утримувати контроль над ситуацією на валютному ринку та залишатиметься його ключовим учасником.

НБУ буде компенсувати структурний дефіцит валюти, що дасть можливість курсу змінюватися як у напрямку зростання, так і зниження.

У той же час, Національний банк обмежуватиме значні зміни курсу, запобігаючи значному послабленню або зміцненню гривні. Офіційний курс встановлюватиметься на міжбанківському валютному ринку з активною участю НБУ.

На інших сегментах ринку, де громадяни мають можливість купувати і продавати валюту, курс буде встановлюватися за такими самими правилами, як і протягом останніх півтора року. Це стосується як готівкового ринку, так і карткових курсів банків.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу новин - INKORR