"Є агресор і сторона, на яку нападають" ‒ президент Естонії висловився про війну і мир в Україні

Президент Естонії Алар Каріс вважає, що відповідальність за війну проти України несе особисто президент РФ Володимир Путін.

Але, за його словами, російський народ не може просто залишатися осторонь. Про це він сказав в інтерв'ю ETV, повідомляє видання ERR.

За його словами, росіяни також повинні визначитися, на якому вони боці.

"Зрозуміло, що не російський народ почав цю війну, це все ж таки адміністрація Путіна, і вона несе за неї відповідальність", вважає Каріс.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він також заявив, що розуміє наявність у співгромадян різних думок щодо війни Росії проти України.

"З одного боку, це те, звідки вони черпають інформацію, і тут одна з причин історичне тло. Але в демократичному суспільстві ми можемо допускати різні думки доти, доки вони не підбурюють до війни, не спрямовують свої погляди або, не дай Боже, зброю проти нашої країни", сказав Каріс.

Він також розкритикував людей, які виступають за мир, але стверджують, що політикою не цікавляться.

"За мир можна бути тоді, коли війна закінчиться і настане мир. Це означає, що насамперед ми маємо допомогти припинити там війну, і тоді мир настане. Тоді ми зможемо про нього говорити. Говорити про мир загальними словами не надто конструктивно. На жаль, у тій ситуації, у якій ми перебуваємо сьогодні, доводиться вибирати сторону. Тут немає вибору: є агресор та інша сторона, на яку нападають, і немає нічого проміжного", наголосив Каріс.

Уряд Естонії вирішив надіслати Україні ще один пакет військової допомоги. Він складається переважно з безпілотників, засобів індивідуального захисту та зимової форми. Про це повідомляє видання Baltic Times.

Україна очікує від західних партнерів збереження рівня підтримки у 2023 році, а також нових кроків на випередження російського тероризму. Важливо, щоб були збережені всі елементи підтримки України, і щоб ця підтримка не зменшувала оборони, заявив президент України Володимир Зеленський.