Ексміністерка Австрії, що танцювала з Путіним, переїхала в Санкт-Петербург

Колишня міністерка закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка танцювала з російським диктатором Володимиром Путіним на своєму весіллі, переїде в Санкт-Петербург рідне місто президента РФ.

Там вона очолить новостворений аналітичний центр, пише Politico.

"Я стала співзасновником центру "Горки" і керую ним. Оскільки роботи там багато, вона вимагає багато уваги. Тому я вирішила переїхати в Санкт-Петербург", сказала Кнайсль.

Створений у березні 2023-го центр покликаний "підготувати об'єктивний аналіз для пошуку рішень" політичних цілей Росії. "Горки" пов'язаний із Санкт-Петербурзьким Державним університетом, де Путін вивчав право в 1970-х роках.

На Східному економічному форумі у Владивостоці Кнайсль 12 вересня розкритикувала поведінку Австрії щодо РФ:

"Австрійські політики і громадська думка не втомлюються засуджувати Росію. На тих, хто все ще має ділові зв'язки з РФ, вішають ярлик про заробляння кривавих грошей. Це ніби шизофренія".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Кнайсль обіймала посаду міністерки закордонних справ Австрії з 2017 по 2019 рік, була висунута ультраправою Партією свободи (FPÖ). Її критикували за тісні зв'язки з російським президентом, який був присутній на її весіллі в Альпах, а також за те, що в серпні відпочивала в Росії на тлі війни проти України.

Раніше повідомляли, що вона оселилася в селі Петрушово Рязанської області і кілька тижнів жила там в орендованому будинку.

У 2018 році Путін прийшов весілля Карін Кнайсль. Тоді вона очолювала МЗС Австрії. Путін танцював із Кнайсль, вимовляв тост.

2021 року колишню очільницю Міністерства закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, на весіллі якої 2018 року гуляв президент РФ, висунули до ради директорів Роснафти. Кандидатуру запропонували на посаду незалежного директора. У травні 2022 року залишила посаду.

Колишній канцлер Німеччини Ґерхард Шредер теж пішов з посади голови ради директорів Роснефти. Західні політики критикували його за підтримку РФ. Шредер сказав про неможливість продовження своїх повноважень у раді директорів компанії.