«єОселя»: Мінекономіки звітувало про результати за два роки

За перший тиждень 2024 року майже 100 українських родин взяли кредити на придбання житла за програмою єОселя. Від початку дії програми кредити отримали 6 411 родин на загальну суму майже 10 млрд грн. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

«Від початку дії програми єОселя понад 1000 родин отримали кредити на умовах масової іпотеки, яка з серпня минулого року доступна всім українцям, що не мають власного житла або потребують покращення житлових умов. Такі кредити надаються під 7%. Загалом, на умовах масової іпотеки банки вже видали українцям кредитів на майже 2 млрд грн. За перший тиждень нового року за програмою єОселя було видано майже 100 кредитів»
, – зазначила заступниця Міністра економіки України Надія Бігун.

Минулого тижня українці отримали за програмою єОселя 88 кредитів на 134 млн грн, серед яких:

  • кредити під 3% отримали 55 військовослужбовців та силовиків, 8 педагогів, 9 медиків та 1 науковець;
  • кредити під 7% отримали 15 українців без власного житла.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (66 кредитів) та у забудовника (21). Також 1 українець взяв кредит на купівлю квартири, яка будується.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці:

  • Київської області - 26;
  • міста Києва - 9;
  • Одеської та Сумської областей - по 6;
  • Хмельницької, Рівненської та Вінницької областей - по 5.

Міністерство економіки наголошує, що скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають власного житла або хочуть покращити його умови.

Нагадуємо, родина з Гостомеля купила перший будинок за програмою «єВідновлення».

Зазначається, що уряд змінив порядок надання житла для ВПО. За даними Лубінця, нові зміни передбачають у собі ведення обліку громадян, які потребують житла для тимчасового проживання, навіть за відсутності такого фонду в громаді на момент їхнього звернення.