Епохальна подія. Рівно п'ять років тому було створено Православну церкву України

Епохальна подія. Рівно п'ять років тому було створено Православну церкву України

Зараз, у 15 грудня, виповнюється п'ять років з дня проведення Об'єднавчого Собору, на якому було створено єдину автокефальну помісну Українську Православну Церкву.

Об'єднавчий Собор був вирішальним кроком у створенні єдиної автокефальної помісної Української Православної Церкви.

У ПЦУ нагадують, що хоча формально церква є результатом роботи Об'єднавчого Собору 15 грудня 2018 року, вона має глибокі коріння і історичну тяглість. Її походження сягає апостольських часів, розвивалася під час княжих та козацьких українських держав, існувала протягом імперського та комуністичного правління, і, нарешті, отримала своє визнання як єдина і автокефальна Помісна Церква після відродження незалежної України.

Православна Церква України є єдиною канонічно сформованою православною юрисдикцією в Україні.

Після п'яти років існування Привославна Церква України успішно проходить процесу рецепції. Її рішення були успішно прийняті міжнародною спільнотою, Церквою-Матір'ю, іншими помісними Церквами, а також українським єпископатом, духовенством і віруючими.

Православна Церква України успішно укріплюється і стає найбільшим релігійним об'єднанням в Україні. Її підтримує народ, оскільки Православна Церква завжди була поруч з народом.

Об'єднавчий собор відбувся 15 грудня 2018 року в соборі Святої Софії в Києві, на якому був обраний голова Української Православної Церкви - єпископ Епіфаній.

Також прочитайте:

  • Абревіатура УПЦ заофіційнована для помісної церкви (ДОКУМЕНТ)
  • Церква без Путіна. ЗМІ про Об'єднавчий собор

Читайте також: