Єврокомісар пояснив, чому Угорщина не зможе завадити ЄС допомагати Україні

Угорщині не вдасться перешкодити збільшенню бюджету Європейського союзу, яке передбачає пакет для України у розмірі 50 млрд євро. Про це заявив Йоханнес Хан, єврокомісар з питань фінансів, під час свого виступу перед депутатами Європарламенту.

Хан спростував чутки в ЗМІ про обговорення з Єврокомісією певних поступок Будапешту щодо розморожування частини коштів для Угорщини в обмін на підтримку перегляду бюджету до 2027 року.

Він підкреслив, що Угорщину не можна шантажувати, і Єврокомісія знайде способи затвердити перегляд бюджету без підтримки Угорщини. Це може призвести до затримок, але він впевнений, що це не призупинить процес.

Угорщина готується використати своє право вето на перспективу вступу України до ЄС на саміті в грудні. На цьому саміті лідери ЄС мають застосувати позитивну рекомендацію Єврокомісії щодо початку переговорів про приєднання України до блоку.

Лідери Угорщини та Словаччини виступили проти виділення Україні нового пакету допомоги у розмірі 50 млрд євро на саміті ЄС у Брюсселі. Також, Угорщина не схвалить 12-й пакет санкцій проти Росії, якщо він стосуватиметься газової, нафтової та атомної сфер промисловості РФ.