Генерал США порівняв армії України та Росії

Збройні сили України кращі та могутніші за російську армію.

Водночас війська Російської Федерації все ще мають смертоносні можливості, заявив американський генерал-майор у відставці Девід Болдвін, який командував Національною гвардією Каліфорнії, передає "РБК-Україна".

"Неможливо їх порівнювати. Українська армія дуже добре керована. ЗСУ мають великий бойовий досвід із 2014 року, чудову організацію. Вони борються за те, у що щиро вірять за свою Батьківщину. Ви протиставляєте це російській армії, яка, я сказав би, стала паперовим тигром", сказав він.

Попри поразки на полі бою російська армія все ще має смертоносні можливості, від яких страждають українці. Ідеться про ракети РФ, технологічні системи та ядерний потенціал. Водночас із точки зору могутності, на думку Болдвіна, українське військо має перевагу.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Щодо бойової могутності, тут немає порівняння. Українська армія набагато краща. Я думаю, посол Курт Волкер найкраще сказав, що російська армія більше не є другою армією світу, тепер вона є другою найкращою армією в Україні", додав американський генерал.

Українська армія цьогоріч опинилася на 15-му місці у світі, піднявшись одразу на сім сходинок порівняно з рейтингом минулого року. Аналітики опублікували щорічний рейтинг найсильніших армій світу, провівши ранжування на основі наявної вогневої потужності, свідчать дані міжнародної компанії Global Firepower.