Голова Євроради Мішель перелічив успіхи ЗСУ у контрнаступі

За словами очільника Європейської ради Шарля Мішеля, українські бійці досягли значних успіхів у Чорному морі та на лівому березі Дніпра. Тому твердження про провал контрнаступу ЗСУ не є правдивим. Про це Мішель заявив в інтерв'ю Kyiv Independent.

Мішель навів два приклади, які його думками доводять неправильність тверджень про провал українського контрнаступу.

"По-перше, досягнення української армії значних успіхів у Чорному морі є вкрай важливим. Це знаковий крок у правильному напрямку. По-друге, великі досягнення, які були зроблені на лівому березі Дніпра, також є крайньо важливими", - зазначив він.

Мішель додав, що Європейський Союз повинен підтримувати Україну як військово, надаючи тренування українським військовослужбовцям, так і постачаючи зброю.

"Поточна ситуація демонструє, що нам необхідно прискорити та посилити наше виробництво, щоб підтримати Україну. А також через те, що в майбутньому ми розуміємо, що ЄС, який є сильним економічним гравцем, є також потужним з погляду поширення спільних стандартів та норм у світі", - додав він.

Нагадаємо, що 21 листопада президент Європейської ради Шарль Мішель відвідав Україну з нагоди 10-річчя початку протестів на Майдані.