Головнокомандувач ЗСУ прокоментував прослушку у своєму кабінеті

Головний командувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив, що його кабінет був прослухований. Просторозвідку знайшли в кімнаті, куди він планував переїхати сьогодні. Про це Залужний розповів у коментарі для rbk.ua.

Залужний підтвердив, що довгий час не був у цьому кабінеті.

У його словах: "У мене є кілька робочих місць, і одне з них стало ціллю прослуховування. Туди я давненько не заходив. Та ми перевірили і знайшли пристрій".

Більше того, прослуховування було виявлено не тільки у нього. Проте Залужний заперечує, що подібна ситуація мала місце в самому Генштабі: "Ні, ми давно не працюємо з вушками".

Залужний розглядає цей інцидент як бойові дії: "Усе може бути. Слідство з'ясує, що тут відбулося".

За його словами, він планував завітати до цього кабінету сьогодні, 18 грудня, о 07:00, але вже після перевірки відправився туди. Він також зазначив, що ймовірно ніхто не зміг прослухати розмови, які є державною таємницею.

Залужний пояснив: "Це приміщення раніше використовувалося, але тривала перерва. Ймовірно, прослушовування стало готувати під мою зустріч".

Нагадаємо, що вчора з'явилася інформація ЗМІ про те, що у кабінеті головного командувача ЗЗС України Валерія Залужного було виявлено прослушовування. Виявлені пристрої для зчитування інформації мають невідомий зразок, що змінює можливість їх ідентифікації. Сьогодні інформацію підтвердив Генштаб.

За даними СБУ, прослушовування було виявлено не у кабінеті Валерія Залужного, а в одному з приміщень, яке міг бути використано ним у майбутньому.