Хто знищив українську зброю у Сватовому: ДБР представило фільм-розслідування

Державне бюро розслідувань спільно з колегами з Чехії провели розслідування, яке показало причетність російських спецслужб до вибухів на складах зброї у Чехії та в Сватовому Луганської області в 2015 році.

За результатами розслідування було створено документальний фільм, який показує хто та як підірвав склади зброї у Сватовому та розкриває дії російських розвідників.

У майже годинному відео показали, хто та як підірвав арсенал зброї у Сватовому у 2015 році, хто був замовником та виконавцем цієї диверсії. Крім того, творці фільму розповіли, де в Україні «засвітилися» російські розвідники Мішкін і Чепіга та до чого тут Путін.

У 2015 році в місті Сватове виникла пожежа на складах зброї, в результаті якої загинули люди та були завдано значні збитки.

Також розповіли про вибухи на складах боєприпасів у чеському селі Врбетіце, де також померли люди та розпочався довготривалий процес ліквідації наслідків вибухів.

У квітні 2021 року влада Чехії заявила про причетність до вибухів російської військової розвідки. Кремль заперечує цю інформацію та звинувачує Чехію у провокаціях.

За даними чеських ЗМІ, власник компанії з виробництва зброї зупинився в готелі, де жили агенти ГРУ РФ за день до вибуху у Врбетіце.