"Їх не забудуть": Данілов про нардепів, які не підтримують заборону московської цервки в Україні

Українці не забудуть парламентаріїв, які у першому читанні відмовилися підтримати законопроєкт, що передбачає заборону російського патріархату в Україні.

Бо йдеться не про церкву, а про інституцію, яка "безпосередньо бере участь у війні" на боці Кремля. Таку думку виклав в інтерв'ю "Українському радіо" секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

"Кількість голосів (267 голосів "За" - Gazeta.ua), які отримав цей законопроєкт, свідчить, що сьогодні є достатньо міцна підтримка для того, щоб депутати врешті-решт проголосували. Це означає, що народ України точно не забуде про депутатів, які ухиляються від участі в голосуванні за цей закон", - вважає він.

Данілов висловив здивування депутатами, які підтримують московську церкву на території України.

Він зауважив, що саме ця інституція має керівництво в Москві, яке закликає вбивати наших громадян, вбивати наших дітей.

"Ми до релігії не маємо ніякого відношення. Якщо вам хочеться спілкуватися з Богом, спілкуйтесь як завгодно. Але розповсюджувати та пропагувати в Україні інституції, які безпосередньо зв'язані з центром в Москві – це неприпустимо, і питання буде закрито. Але все це відбуватиметься в межах закону", - пояснив секретар РНБО.

За словами Данілова, остаточний варіант закону буде після другого читання. Тоді, додав він, буде можливість аналізувати та розуміти, як саме будуть відбуватися юридичні аспекти цього закону.

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №8371 про заборону релігійних організацій, пов'язаних з Російською Федерацією.

За нього проголосували 267 народних депутатів.

Нардеп Ярослав Железняк розмістив інформацію про голосування депутатів.