Головна

«Укренерго» пояснило, від чого будуть залежати подальші відключення

Залежність відключень від «Укренерго» пояснено

Укренерго: Відключення електроенергії залежатимуть від потужностей, ремонту та імпорту

За словами речниці «Укренерго» Марії Цатурян, відключення електроенергії будуть залежати від потужностей всередині української енергосистеми, швидкості ремонту пошкоджених електростанцій та імпорту з інших країн. Проте, навіть при покращенні ситуації з рівнем споживання, проблема пошкоджених електростанцій і недостатньої виробництва електроенергії в системі залишається.

Якщо споживання буде значно зростати, а потужності та допомога з Європи не вистачатиме, час від часу доведеться в періоди дефіциту повертатись до графіків обмеження побутових споживачів

В «Укренерго» пояснюють, що при дефіциті енергії спочатку розглядається обсяг імпорту. Якщо цього недостатньо, залучається аварійна допомога, а якщо і цього немає, включається аварійна поставка. Імпорт електроенергії – це комерційний контракт, на якому працюють трейдери та виробники. Аварійна допомога – це вже контракт між операторами системи передачі.

Україна наразі імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови. Відмічено, що обсяги дозволеної торгівлі європейськими партнерами відкриваються поступово. Зазначається, що обсяг потужності, яку Україна може імпортувати з Європи, дорівнює виробництву одного українського атомного блоку і декількох теплових електростанцій.

Читайте також: