Іранські військові зайняли позиції "вагнерівців" у Сирії

Іранські військові з Корпусу вартових ісламської революції зайняли позиції "вагнерівців" в центральній Сирії.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), "вагнерівці" раніше вийшли зі своїх позицій в Сухні та інших районах.

Тим часом, Іран користується маршрутом через Сухну для переміщення сил і озброєнь по всій Сирії, тому займання позиції в цьому районі є стратегічно важливим для них.

Міноборони РФ наказало ПВК "Вагнер" покинути Сирію або приєднатись до російських збройних сил. На момент відправлення, у Сирії перебувало більше 1500 "вагнерівців" та близько 3000 місцевих працівників ПВК. За словами російських військових блогерів, найманцям вигідніше було передати свої активи Ірану, а не Мінобороні РФ.

ISW раніше відзначало, що Іран може взяти під контроль деякі позиції, які контролювали "вагнерівці" в центральній сирійській пустелі, щоб здобути економічні переваги. Деякі з цих позицій також мають газові та нафтові родовища, що належать найманцям.

Після збройного заколоту, Кремль обмежив дії найманців ПВК "Вагнер" за кордоном.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Вершинін прилетів до Дамаска, щоб повідомити президента Сирії Башара Асада, що ПВК "Вагнер" більше не діятиме як незалежна організація в Сирії. Також було зафіксовано прибуття найманців "Вагнера" на російську військову базу в Латакії.