Іспанія продовжить програми лікування та реабілітації військових ЗСУ

Заступниця голови Верховної Ради України зустрілася з послом Іспанії в Україні Рікардо Лопесом-Арандою Хагу.

Олена Кондратюк висловила подяку Іспанії за її допомогу та підтримку України, зокрема у постачанні озброєння для ЗСУ та внеску до Європейського фонду миру. Вона також наголосила, що Україна потребує допомоги в інженерній техніці.

Олена Кондратюк високо оцінила адвокацію та парламентську дипломатію Іспанії для підтримки України. Вона зазначила, що голова Конгресу депутатів Іспанії Франсіні Арменголь долучилася до спільного листа голів парламентів країн G7, ЄС та держав-партнерів, що закликає розглянути законопроєкт щодо військової допомоги Україні.

Важливість зв'язків з Латинською Америкою

Важливістю експертизи, досвіду та зв'язків Іспанії з Латинською Америкою була виділена Олена Кондратюк. Вони обговорили, як підтримати ці країни та протидіяти російській пропаганді.

Олена Кондратюк також зазначила важливість продовження програм лікування та реабілітації для поранених українських військових і ветеранів, а також організацію відпочинку для українських дітей, постраждалих від війни.

З свого боку, Рікардо Лопес-Аранда Хага підтвердив активну підтримку Іспанії, зокрема у питаннях безпеки, гуманітарної допомоги та гендерної рівності. Він також заявив про намір Іспанії брати участь у поверненні незаконно депортованих російською Федерацією українських дітей.