Головна

ISW: Дозвіл США бити по РФ скоротив площу безпечного простору агресора на 16%

Карта з площею безпечного простору агресора

За звітом американського Інституту вивчення війни (ISW), обмежені дозволи США на удари по Росії зменшили безпечну територію агресора на 16%. Зміни в політиці адміністрації Байдена дали Україні можливість використовувати надану США зброю для ураження об'єктів РФ на невеликій ділянці території.

ISW зазначає, що США все ще захищають більшість Російського тилу і забороняють Україні використовувати американську зброю будь-де в Росії.

Разом з тим, деякі обмеження на американську зброю зменшили можливість ударів ЗСУ по віддалених районах Росії, які використовуються для прикриття бойових сил, управління та логістики.

Аналітики вважають, що українські сили можуть атакувати військові цілі в Курській, Білгородській та Брянській областях. Однак, вони можуть бути обмежені в цих діях.

Високопосадовці США дозволили Україні використовувати ракетні системи залпового вогню для атак в районі кордону з Харківською областю.

Фактично, ЗСУ мають право атакувати російські об'єкти вздовж кордону, але не можуть бити в інших районах Курської і Брянської областей.

Заяви американських офіційних осіб свідчать, що українські сили можуть бути обмежені в атаках на російські військові цілі, які не беруть участі в атаках на Україну.

Таким чином, безпечна територія Росії скоротилась на менше 16%.

9 червня український військовий літак вразив російський командний вузол поблизу Білгорода.

Останні дні Україна використовує американську зброю для ударів по Росії після того, як США дали дозвіл на це.

Читайте також: