Кабмін призначив нового директора НАБУ

На позачерговому засіданні 6 березня Кабмін призначив нового директора Національного антикорупційного бюро.

Ним став Семен Кривонос. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, цьому передував прозорий конкурс, за підсумками якого комісія, що, зокрема, складалась і з міжнародних партнерів, визначила трьох кандидатів на посаду директора НАБУ.

"Тепер Україна виконала всі сім рекомендацій ЄС, які були визначені при отримані статусу кандидата. Це демонструє нашу цілеспрямованість вже цього року перейти до початку перемовин про вступ", наголосив Шмигаль.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він додав, що із призначення директора НАБУ Україна отримала "повністю сформовану та незалежну" антикорупційну інфраструктуру.

"Наша команда віддана принципу нульової толерантності до корупції та підтримки антикорупційних інституцій", додав Шмигаль.

Семен Кривонос до цього був керівником Державної інспекції архітектури та містобудування. У 2016 році він переміг у конкурсі на керівника Одеського територіального осередку НАБУ. Але, як повідомляють ЗМІ, швидко відмовився від посади, коли журналісти виявили, що його статки не відповідають доходам. Тоді він не задекларував квартиру в Києві вартістю 3 млн грн. Натомість швидко переписав її на матір.

Конкурсна комісія 4 березня обрала трьох кандидатів на посаду глави Національного антикорупційного бюро. Це Сергій Гупяк, Семен Кривонос та Роман Осипчук.

Кабінет міністрів затвердив Державну антикорупційну програму. Програма є інструментом для реалізації Антикорупційної стратегії 2021-25.