Коли Ердоган може приїхати до Путіна: ЗМІ розкрили деталі

Президент Росії Володимир Путін може відвідати Туреччину наприкінці серпня.

Однією з тем його розмови з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом стане зернова угода, пише Hurriyet із посилання на Кабінет міністрів Туреччини.

Уряд збереться сьогодні під головуванням президента Ердогана. Обговорять хід російсько-української війни, дипломатичні контакти Туреччини для припинення війни та Чорноморську зернову ініціативу, з якої Росія вийшла в односторонньому порядку.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"У цьому контексті будуть переглянуті стратегії, яких дотримуватиметься Туреччина, щоб знову запрацювати зерновий коридор. Крім того, буде оцінено можливий візит президента Росії Володимира Путіна до Туреччини наприкінці цього місяця", йдеться у повідомленні.

17 березня МКС видав ордер на арешт Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Путін має статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

Водночас Туреччина не ратифікувала Римський статут і не визнає рішення Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт Путіна.