Країни ЄС узгодили пакет фінансової допомоги для України на €50 млрд

Країни ЄС домовилися погодити пропозицію Єврокомісії щодо надання Україні 50 млрд євро кредитів і грантів на протязі наступних чотирьох років. Про це поінформував європейський комісар з бюджету Йоганнес Ган.

Зазначається, що ніхто з країн ЄС не оскаржує пропозицію Європейської Комісії щодо надання Україні 50 млрд євро кредитів і грантів на протязі наступних чотирьох років.

Ган заявив, що підтримка України є центральною частиною пропозиції Європейської Комісії і ніхто не суперечить цьому, навіть за обсягом.

Уряди країн ЄС ведуть переговори щодо перегляду довгострокового бюджету блоку з 27 країн після пропозиції Єврокомісії надати додаткові кошти до спільного бюджету, більшу частину з яких призначено для України.

Варто відзначити, що Європейський союз вже ввів 11 пакетів санкцій проти Росії після її вторгнення на територію України.

Санкції включали заборону експорту до РФ товарів, які можна використовувати для виробництва зброї. Також до списку санкцій увійшли фізичні та юридичні особи, які відповідальні за вторгнення в Україну і допомагають продовжувати війну.