Кулеба розповів, як Зеленський вирішив призначити Залужного послом України у Великій Британії

Зеленський погодив кандидатуру генерала Залужного на посаду посла в Великій Британії

Президент Володимир Зеленський схвалив кандидатуру генерала Валерія Залужного на посаду посла в Великій Британії через його "військовий бекграунд".

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє "Хвиля".

Справді, президент дуже довго шукав максимально сильного кандидата на посаду в Лондоні. І однією з ключових вимог було саме розуміння військового контексту, тому що Британія – це не просто наш особливий стратегічний партнер, це один із лідерів з військової справи та військової допомоги Україні. - Наголосив Кулеба.

Кулеба підкреслив, що Велика Британія є країною з баченням військової стратегії не тільки щодо сухопутних війн, а й морських та глобальних військових справ. Тому новий посол повинен мати глибокий військовий досвід.

Туди не відправляють будь-кого... І у спілкуванні з цими послами, які працюють у Лондоні, я переконаний, що Валерій Залужний там буде однією з найшанованіших фігур і принесе багато користі не тільки з погляду двосторонніх відносин з Британією, але й і для кулуарної дипломатії з країнами Африки, Азії та Латинської Америки. - сказав Кулеба.

Кулеба також зазначив, що під час розмов із Залужним він переконався, що генерал має велике бажання працювати в дипломатичній сфері. Він також відзначив, що у Залужного є профільна освіта за спеціальністю "міжнародні відносини".

Кулеба вважає узгодження кандидатури Залужного логічним кроком та посиленням для системи відносин з Великою Британією.

Президент зважив усі фактори і вирішив, що саме Валерій Залужний є оптимальною кандидатурою. Тому це однозначне посилення для нашої системи, рішення, яке відповідає і інтересам МЗС, і інтересам, я думаю, Валерія Залужного, та інтересам України. - сказав Кулеба.

Нагадаємо, що 7 березня Зеленський погодив кандидатуру Залужного на нову посаду.