Кулеба звернувся до партнерів із пропозицією, після масштабного обстрілу України

Міністр закордонних справ України висловив занепокоєння черговими ракетними ударами з боку Росії

Дмитро Кулеба, Міністр закордонних справ України, відреагував на останній ракетний удар російських військ проти України, зазначивши, що це уже друга масштабна атака за останні чотири дні. Він закликав всі країни рішуче засудити напад і вжити дієвих заходів для захисту України.

Ми очікуємо, що всі держави рішуче засудять напад і вживуть рішучих заходів

Міністр також озвучив можливі кроки, які партнери України можуть підприємати. Серед них - прискорене постачання додаткових систем ППО та боєприпасів, надання бойових безпілотників, ракет дальнього засігу, використання заморожених російських активів для допомоги Україні та ізоляція російських дипломатів.

Терористичний режим у Москві має усвідомити, що міжнародна спільнота не закриватиме очі на вбивства мирних жителів та руйнування цивільної інфраструктури в Україні

За даними, отриманими 2 січня, ракети російських військ вразили різні райони Києва, спричинивши пошкодження об'єктів цивільної інфраструктури та зупинку електричної та водопостачання. Також були зафіксовані пошкодження мереж "Укренерго" і обленерго, що призвело до знеструмлення понад 250 тисяч споживачів.

Рятувальники працюють на місці об'єктів, що були вражені ракетами, серед яких багатоповерхівка у Солом'янському районі Києва. Поки що відомо про загибель однієї жінки внаслідок атаки.

Мер Києва, Віталій Кличко, продемонстрував пошкоджений будинок на фотографії у Солом'янському районі, де відбулася пожежа через ракетний обстріл.