Лежать до весни: як зберігати картоплю та інші овочі, щоб не гнили

Картопля може зберігатися всю зиму без гниття, якщо дотримуватися кількох основних правил.

Важливо не закладати на зберігання зіпсовані овочі. Від них будуть гнити інші, розповіла Express.co.uk експерт зі зберігання продуктів харчування Влатка Лейк.

Як зберігати овочі Картопля

Картопля потребує гарної вентиляції. Тому уникайте використання герметичних контейнерів.

Картопля зберігається "найдовше" в прохолодному, сухому та темному місці, оскільки вплив вологи та світла може викликати гниття. Те ж саме стосується й інших коренеплодів, таких як морква та ріпа.

Експерт заявила, що саме таке зберігання гарантує, що овоч збереже свої властивості протягом всієї зими.

Брюссельська капуста

При зберіганні окремих паростків домочадці можуть зберігати їх в пакеті, в якому вони їх купили, або помістити в миску, накриту харчовою плівкою.

Зробіть кілька вентиляційних отворів у мішку та помістіть їх у шухляду холодильника. Брюссельська капуста виробляє невеликий відсоток етилену та надчутлива до гниття, тому важливо зберігати її саме в холодильнику.

Броколі

Як і брюссельська капуста, брокколі також виділяє етилен і дуже чутливий до нього, тому, щоб допомогти їм "прослужити довше", щільно загорніть їх у фольгу і поставте в холодильник. Фольга допоможе зберегти свіжість до місяця.

Цибуля та часник

Ці види продуктів слід зберігати в прохолодному, сухому та добре провітрюваному місці, захищеному від прямих сонячних променів, оскільки волога, світло та відсутність циркулюючого повітря можуть призвести до появи цвілі та паростків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвойні голки, сухе листя та пісок: у чому зберігають овочі та фрукти взимку

Як і картоплю, багато людей вважають за краще зберігати її в гаражі, оскільки там прохолодніше. Та при правильному зберіганні ціла головка часнику може зберігатися до півроку, однак, як тільки ви розламаєте зубчики, термін зберігання різко скорочується і зазвичай становить від двох до трьох тижнів.

Гарбуз

Гарбуз потрібно зберігати в прохолодному, сухому місці з гарною вентиляцією, наприклад, у коморі або гаражі. Щоб він довше залишався свіжим зберігайте його в перевернутому вигляді, щоб зберегти форму та запобігти гниттю, і покладіть на що-небудь на зразок картону, щоб виключити контакт з підлогою. Так гарбуз може зберігатися до трьох-чотирьох місяців.

Усі, хто вирощує гарбузи на городі, знають, що вони не просто смачні, а й приносять багато користі організму.

При цьому споживати можна як м'якоть, так і насіння. Головне ‒ зберегти гарбуз взимку. Для цього Gazeta.ua зібрала кілька корисних порад.

Насамперед гарбузи важливо вчасно прибрати з городу. Адже нестиглі плоди не зберігатимуться довго. Найкраще збирати гарбузи в сухі сонячні дні. Не варто чекати заморозків, бо гарбузи не люблять холоду.