Морква - фіолетова, персик розміром з вишню: якими були овочі та фрукти до селекції

Огірки, морква та баклажани, які ми так любимо їсти, колись виглядали зовсім інакше. Раніше огірки були колючими, як кактуси, а морква мала фіолетовий колір. До проведення селекції овочі та фрукти були декоративними і не придатними для споживання.

Сьогодні нам доступні різноманітні баклажани, які представлені в різних формах, кольорах та розмірах. Але раніше ці рослини не мали їстівних плодів і нагадували курячі яйця.

Персики були набагато меншими і не такими солодкими, як зараз. Смак їх був трохи солонуватим і землістим.

Первісне яблуко, відоме як дике яблуко, було меншим і круглішим за формою. За сучасними стандартами воно було незгодним до споживання.

У X столітті морква мала фіолетовий чи білий колір і роздвоєний корінь.

Лимон вивели шляхом схрещування цитрону із гірким апельсином. Вигляд цитрону був грубим і горбистим, а його м'якуш був кислий або відсутній.

Середньовічні арабські тексти згадують колючість і горбистість огірка, а також його схожість з дикою диною.

Картопля раніше мала кривуваті, маленькі і витягнуті коренеплоди. Вона прийшла до Європи лише в кінці XVI століття і спочатку використовувалася для годування худоби та голодних людей.

Дикі форми кукурудзи, а також знайдений в акреологічних розкопках "теосинте" свідчать про те, що цей продукт був значно меншим зараз.

Раніше гарбуз був гірким і менше вживався в їжу, а частіше використовувався як посудина.

Картину Джованні Верстати, написану у XVII столітті, можна побачити, як кавун виглядав до селекції. Він мав багато білих прожилок та мінімум червоної м'якоті.

У варіаціях приготування молодої картоплі багато, але вона завжди має солодкий і ніжний смак.

Молоду картоплю можна варити з маслом і кропом, а після варіння тушкувати в вершках чи сметані.