На фронті загинув колишній політв'язень Сергій Павліченко

На фронті під час бойових дій у районі села Вербове Запорізької області 18 листопада 2023 року загинув Сергій Павліченко, який був представником ультрас футбольного клубу "Динамо" з Києва та колишнім політв'язнем від часів Януковича. Про це повідомили "WBC Ультрас Динамо".

Сергій Павліченко служив у 78 полку Десантно-штурмових військ ЗСУ.

"Відчайдушно захищав Україну до останнього подиху. Всі ви знаєте Сергія, який за своє життя переживав дуже важкі періоди і зараз віддав найцінніше...", - написали представники руху фанатів "Динамо".

У 2012 році Голосіївський районний суд у Києві призначив Дмитру Павліченку довічне ув'язнення, а його сина, Сергія, ув'язнили на 13 років за вбивство судді Зубкова.

Павліченки звернулися до тодішнього генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням розглянути кримінальну справу стосовно слідчого київської прокуратури. Вони стверджували, що слідчий використовував фальсифіковані свідчення одного з ключових свідків, а також заявили про факти тортур.

Павліченки були звільнені в лютому 2014 року в рамках постанови Верховної Ради України "Про звільнення політв'язнів", яка передбачала звільнення 23 людей по всій Україні.

Протягом тривалого періоду, коли Павліченки були ув'язнені, фанати "Динамо" організовували акції протесту з вимогою звільнити політв'язнів. На кожному матчі киян фани виставляли банери з закликом: "свободу Павліченкам".

Читайте також:

  • Уся справа про вбивство судді Зубкова розсипалася на останньому слуханні. Павличенки не винні?
  • Сліпа амністія. Чи потрібно було випускати Павліченків?