"Нам потрібно здійснити до 3 пострілів, а росіянам до 30" – як працює артилерія на фронті

Багато експертів говорять про "снарядний голод". Однак спрощувати це питання не можна. Тому що завдяки сучасній техніці КПД українських військових значно вище, ніж у противника. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Георгій Тука. Він - ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, колишній голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"Є статичні показники, скільки потрібно зробити пострілів з гармати, щоб знищити танк. У російської армії показник сягає іноді 30. Завдяки сучасним системам ведення вогню та снарядам у нас цей показник коливається від одного до трьох. Коли мова йде про снарядний голод, не варто просто оцінювати ефективність артилерійського вогню за кількістю пострілів. Коли лунають доповіді, що на деяких напрямках, тому ж Бахмутському, були моменти коли різниця обстрілів із застосуванням артилерії між росіянами і нами складала 20 до одного. Вона поступо скорочувалася, останні дані я чув п'ять до одного. Але за коефіцієнтом корисної дії нам потрібно здійснити до трьох пострілів, а росіянам до тридцяти. Це величезна різниця", говорить Тука.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Від початку повномасштабної війни Росія втратила в Україні вбитими та пораненими близько 200 тис. своїх військовослужбовців. Такі дані наводять американські та інші західні офіційні особи, за даними ЗМІ.