Не кожний ризикне спробувати: назвали три найгостріші страви світу

Сама гостра їжа належить до ексклюзивних страв, створених спеціально для любителів кулінарного екстриму. Вона не є національною стравою. Однією з найгостріших страв у світі є ягня з соусом карі під назвою Bollywood Burner. Цей соус досягає 850 тисяч одиниць на шкалі Сковілла. На другому місці є курячі крильця Hot Suicide Wings, які приготовляються з перцю сорту Хабанеро Ред Савіна, в якому гострота може досягати 577 тисяч одиниць на шкалі Сковілла. Абсолютним рекордсменом за гостротою є перець сорту Pepper X, розроблений Едом Каррі, засновником американської компанії Puckerbutt Pepper Company.

Вплив гострої їжі на організм людини є індивідуальним. Деякі люди можуть безперебійно споживати гострі перці, не відчуваючи ніяких побічних ефектів, тоді як для інших навіть невелика кількість гострого соусу може призвести до лікарняного звернення. Велику роль в сприйнятті гостроти гришуть можливі хвороби шлунково-кишкового тракту.

Якщо ви не готові до споживання такої їжі, то краще утриматися від експериментів. Також цікаво знати, що в ресторанах, де подають надзвичайно гострі страви, з гостей беруть розписки про відсутність претензій до закладу у разі можливої шкоди здоров'ю.

У жовтні, перець Pepper X був занесений до Книги рекордів Гіннеса зі значенням гостроти 2 мільйони 693 тисячі одиниць на шкалі Сковілла. Цього продукту дегустували всього 5 людей у всьому світі.