Нова небезпека ‒ Україною знову шириться повітряна тривога

У суботу, 14 січня, Україною вдруге за день шириться масштабна повітряна тривога. Повідомляють, що Росія підняла у небо Ту-95.

Про це, зокрема, попередив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

"Зафіксовано літаки Ту-95 з Енгельса. Можливі пуски. Реагуємо на сигнали повітряної тривоги", наголосив Лукашук.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Про небезпеку ударів попереджують також керівники обласних військових адміністрацій.

"Увага! Будьте пильні та не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Ворог не спить і може завдати ударів! В море вийшли два ворожі підводні човни. У повітрі 17 бомбардувальників ТУ, які прямують у райони пусків", пише у Telegram голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль також повідомляє про ракетну загрозу.

"Зараз важливо максимально розвантажити енергоспоживання в нашому регіоні. Можливі позапланові відключення електропостачання. Прошу всіх знизити споживання електричної енергії прямо зараз. Також не ігноруйте сигнал повітряної тривоги. Бережіть себе", наголосив Коваль.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили про попередні наслідки російської атаки на столицю 14 січня. Зафіксовано влучання в об'єкт інфраструктури. Без критичних руйнувань та загоряння.

Ракети, якими Росія 14 січня атакувала Київ, швидше за все, летіли з північного напрямку по балістичній траєкторії. Тому українська протиповітряна оборона не змогла їх вчасно виявити та збити. Про це у коментарі Українській правді розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.