Новий контрнаступ ЗСУ може розпочатися 2024 року: ЗМІ розкрили плани Залужного

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний готується до нового контрнаступу українських військ у 2024 році. Про це повідомляє німецьке видання Welt.

За даними видання, Україна має амбітні плани, що підтверджується списком озброєння, який був переданий США. В цьому списку згадуються вертольоти Black Hawk і Apache, винищувачі F-16 та F-18, ракетні комплекси великої дальності, танки Abrams, безпілотники та боєприпаси.

За словами німецького експерта Ніко Ланге, Україна ставить перед собою мету реалізувати мобільну війну, яка не була успішною під час літнього контрнаступу.

Одним із можливих шляхів наступальних дій може стати Херсонська область, оскільки Сили оборони перебувають на лівому березі Дніпра та продовжують його розширювати. Від цієї точки до Криму лише 60 кілометрів, що є «слабким місцем росіян».

Нещодавно Сенат США відклав святкові канікули через переговори стосовно допомоги Україні.

Раніше спікер Палати представників Майк Джонсон не підтримав пропозицію щодо пролонгації роботи обох палат Конгресу США для прийняття додаткового фінансування для України перед Різдвом. Білий дім вважає, що республіканці не мають повертатися додому на свята, поки не завершена важлива робота.

Президент Байден звернувся до Конгресу з проханням ухвалити пакет допомоги для України перед святами. Він закликав конгресменів не дарувати російському диктатору Путіну подарунків та надати підтримку Україні до канікул.

Наприклад, у запиті, який був представлений, було запропоновано понад $100 млрд, з яких $60 млрд будуть виділені на розширення озброєння та підтримку військових операцій України, а також на поповнення запасів Міноборони США, витрачених на допомогу Україні.

Також цей пакет передбачає фінансування з метою надання додаткової бюджетної підтримки Україні, щоб допомогти країні забезпечувати необхідні послуги для народу та підтримувати економіку в умовах воєнного конфлікту.

В Конгресі є розбіжності щодо цього пакету. На початку грудня законопроєкт про допомогу Україні був заблокований в Сенаті США. Всі республіканці та незалежний сенатор Берні Сандерс проголосували проти.