Новий Рік у Буковелі. Скільки коштує переночувати в улюбленому готелі Коломойського

Буковель - один з відомих гірськолижних курортів України, але й один з найдорожчих. Вартість відпочинку тут висока навіть під час війни. Скільки коштує провести зимові свята у Буковелі, читайте у матеріалі "Главкома".

Проживання

Житло на зимові свята в цьому курорті треба бронювати за декілька місяців, оскільки охочих їхати до Буковелу на Новий рік багато. Це викликає підвищення цін на все на цьому курорті в Карпатах. Зима тут - високий сезон, тому послуги та проживання коштують часто більше, ніж на європейських гірськолижних курортах. Ціна за чотири ночі в готелі становить щонайменше 20 тисяч гривень. Шале з однією спальнею може коштувати від 100 до 200 тисяч гривень.

У готелі Radisson Blue Resort Bukovel 5* на Новий рік майже всі апартаменти вже заброньовані. Мінімальний термін перебування тут на свята - чотири дні. Ціна за покращений номер з балконом становить 27 тисяч гривень на добу. Ціна люксу - близько 60 тисяч гривень. Варто відзначити, що президент Володимир Зеленський і олігарх Ігор Коломойський з сім'єю зупинялися в цьому готелі, і сам готель належав олігарху раніше.

Варіант житла на околицях Буковеля є більш доступним, але вибір помешкань там вже не такий великий. Після Нового року варіантів помешкань у Буковелі стає значно більше, ціна за ніч може варіюватися від 1,5 до 15 тисяч гривень.

Ski-pass та харчування

У бюджет новорічної відпустки в Карпатах потрібно враховувати не лише вартість готелю, а й розваг, харчування та ski-pass для катання на лижах. У Буковелі цього року працюють 6 витягів з 19 наявних та 7 з 68 трас.

Власники кафе та ресторанів на гірськолижному курорті встановили надвисокі ціни на їжу попри війну в Україні. Вартість страв в деяких закладах вражає своїм розміром. Наприклад, салат коштує 595 гривень, деруни з гуляшем з кабана - 550 гривень, шашлик зі свинячого ошийка - 755 гривень, салат з капусти та моркви - 270 гривень. Були також випадки, коли за булочку з сиром доводилося платити 100 гривень.

Зіркові гастролі

У різдвяно-новорічний період на Буковелі виступатимуть відомі артисти та гурти, такі як Оля Полякова, Олександр Пономарьов, Михайло Хома (Dzidzio) та "Вечірній квартал". Всі ці концертні програми будуть проводитись за підтримки ЗСУ та внутрішніх переселенців. Вартість квитків на концерти коливається від 1,2 до 5 тисяч гривень.

Крім того, у готелі Radisson Blue Resort Bukovel 5* також запланована концертна програма з участю Надії Дорофєєвої, Слави Дьоміна та Віталіка Вітаміна. Вартість місця за столиком становить від 22 до 35 тисяч гривень.

Загалом, відпочинок у Буковелі під час зимових свят вважається ознакою елітного статусу і є одним з найпопулярніших і найдорожчих варіантів відпочинку в Україні. Цей гірськолижний курорт приваблює як політичну еліту, так і звичайних українців, готових вкласти значну суму грошей у відпочинок на природі.

Також у соцмережах обговорюють ціни на їжу у ресторанах Буковеля. Деякі відвідувачі вважають ціни надто високими, в порівнянні з іншими місцями. Однак є і ті, хто стверджує, що в Буковелі можна знайти ресторани з лояльними цінами, але також є і дешевші курорти для відпочинку.