Головна

Новий KIA Niro HEV готується до старту продажів

Новий KIA Niro HEV готується до старту продажів

Кросовер корейської марки KIA кардинально перетворився зовні та всередині.

Дизайн паркетника Niro другої генерації компанія KIA розкрила ще у листопаді минулого року, проте лише зараз оприлюднено характеристики. Він вийде на ринок у рідній Кореї найближчими місяцями, замовлення на такий крос вже почали приймати.

Оголошено, що в основі моделі лежить платформа «третього покоління», також у кросу «полегшений кузов» (але без подробиць). Niro HEV більший за попередника: довжина виросла на 65 мм до 4420 мм, ширина збільшилася на 20 мм до 1825 мм, а колісна база тепер становить 2720 мм (+20 мм). Висота версії для корейського ринку колишня (1545 мм), як і коефіцієнт аеродинамічного опору Cd (0,29). Об'єм багажника нового Niro – 451 літр (за методикою VDA), що на 15 літрів більше, ніж у попереднього гібриду.

Зовнішній вид зробили за мотивами концепту KIA HabaNiro, що дебютував у 2019 році. Від шоу-кара серійному паркетнику дісталися діодні ходові вогні (їх у KIA називають «биттям серця»), підняті вгору ліхтарі-бумеранги та глухі задні стійки, пофарбовані в контрастний колір.

У салоні — двоспицеве ​​кермо, заховані під одним склом віртуальна «приладка» та тачскрин мультимедійної системи. Плюс Niro отримав сенсорний блок управління «кліматом», на якому є окремі шайби.

Біля крісел тепер тонша конструкція, у підголівники передніх сидінь вбудували вішалки. А ще в обробці інтер'єру використані екологічні матеріали: наприклад, обробка стелі – з перероблених шпалер, сидіння оббиті тканиною з волокон евкаліптового листя.

Також для KIA Niro передбачені проекційний дисплей, функція обмеження швидкості (електроніка використовує дані навігатора та фронтальної камери), системи автогальмування, утримання у смузі руху, запобігання зіткненням у «сліпих» зонах і при виїзді з паркування заднім ходом, адаптивний круїз-контроль, дистанційного паркування. Крім того, у гібрида з'явився новий електричний режим Greenzone Drive Mode, який активується в зелених зонах, тобто в житлових кварталах, поряд зі школами або лікарнями.

Читайте також: