NYT: за два місяці ЗСУ втратили п’ять танків Abrams із 31

На передовій втрачені танки Abrams

У противостоянні на Донбасі Україна втратила п'ять танків Abrams з тридцяти одного, які США надали восени минулого року. Про це повідомляє видання The New York Times.

Високопоставлений американський чиновник розповів, що російські війська уражали п'ять із тридцяти одного американських танків M1 Abrams протягом останніх двох місяців.

За словами австрійського військового інструктора полковника Маркуса Рейснера, який контролює використання західної зброї в Україні, на початку цього року було помірно пошкоджено ще три танки.

Україна зазнала втрат 796 танків з лютого 2022 року, переважна більшість з яких є радянськими моделями. Однак 140 з втрачених танків належали країнам НАТО, повідомили на аналітичному сайті Oryx.

Тим часом, Росія за даними Oryx втратила понад 2900 танків, а Генштаб ЗСУ заявляє про понад 7000 втрачених танків від боку Росії.

Україна також втратила більш як 30 німецьких танків Leopard. Незважаючи на це, Abrams вважається одним з найкращих танків у світі. Однак знищення його за допомогою дронів-камікадзе виявилося легше, ніж можна було припустити, що свідчить про поступові зміни в сучасній війні, зазначає оборонний аналітик з Інституту Гудзона Джан Касапоглу.

Нагадаємо, що Литва недавно передала Україні новий пакет військової допомоги, який включає легкий штурмовик L-39ZA Albatros.