Окупанти можуть готуватися до нового наступу: куди ворог стягує резерви

За словами радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, росіяни вели стягування значних резервів до Вугледара. Це стосується не тільки перекидання військової техніки з Запорізької або Херсонської областей, але і частково з території самої Росії. Зокрема, російські війська розмістили військову техніку по полях, що є незвичайним. Розвідка пов'язує ці дії з тим, що окупанти перекидають ремонтовану техніку, яка була на ремонті у Новоазовському районі, оскільки там недостатньо ремонтних баз. Нещодавно в Маріуполі було помічено колону з танками та бойовими машинами, яка проїхала через центр міста на тягачах. Здається, що росіяни накопичують сили в районі Мар'їнка - Вугледар, щоб створити ще одну точку наступу та відновлення бойових дій.

Крім того, радник міського голови повідомив, що росіяни припинили будівництво залізниці в районі селища Гранітне, яке знаходиться неподалік Вугледара. Враховуючи цю активну підготовку ворога, Андрющенко вважає, що незабаром можна очікувати нових бойових дій у Вугледарі з боку росіян.

Наразі триває 653-тя доба війни Росії проти України, в рамках якої минулої доби відбулося 89 бойових зіткнень. Сили оборони ударили п'ять разів по районах зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки. Ракетні війська також нанесли удар по станції радіоелектронної боротьби противника.