Окупанти намагаються наступати на північ від Бахмута: аналіз ISW

Російські війська намагаються наступати на північний захід від Бахмута. За даними Інституту вивчення війни, українські війська досягли незначних успіхів у західній частині Запорізької області.

Просування українських військ

Упродовж 3 січня російські та українські війська продовжували позиційні бої вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна, але змін на лінії фронту у цьому районі не зафіксовано.

Позиційні бої тривали на північний схід та схід від Куп'янська в районі Синьківки, озера Лиман та Петропавлівки, а також на захід та південний захід від Кремінної в районі Тернів та Серебрянського лісництва.

За даними Інституту вивчення війни, підтвердилося просування російських військ на північний захід від Бахмута. Відео з геолокацією, опубліковане 2 січня, вказує на те, що російські війська просунулися на північ від дороги Бахмут-Хромово між Богданівкою та Хромовим.

Інформація про позиційні бої на північний захід від Бахмута в районі Богданівки та Хромового, на захід від Бахмута в районі Іванівського та на південний захід від Бахмута в районі Курдюмівки, Кліщіївки та Андріївки походить від російських та українських джерел.

Інститут вивчення війни стверджує, що російські війська також підтвердили наступ на південний захід від Авдіївки. Відео з геолокацією, опубліковане 3 січня, показує, що російські війська зазнали незначного посилання на північно-західному березі Ізмайлівського ставка на околиці Первомайського.

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Степового та Бердичева; на північно-західній та південно-східній околицях Авдіївки; та на південний захід від Авдіївки в районі Невельського та Первомайського.

Російські війська наступили на південний захід від Донецька. Відео з геолокацією, опубліковане 3 січня, свідчить про наслідки російського наступу на південний схід від Побєди і показує, що російські війська здійснили низку незначних успіхів на південно-східній околиці Побєди.

Російські та українські джерела повідомили про позиційні бої на захід та південний захід від Донецька.

Інститут вивчення війни зазначає, що російські та українські сили продовжують позиційні бої у районі кордону Донецької та Запорізької областей, але зміни на лінії фронту у цьому районі не відбулися.

Українські війська досягли незначних успіхів у західній частині Запорізької області, хоча зміни не підтверджені, повідомляє Інститут вивчення війни.

Позиційні бої тривали на лівому березі Херсонської області 3 січня, але територіальних поступів не зафіксовано. Російські та українські війська продовжували битися біля Кринків.

Раніше повідомлялося про зниження логістичних можливостей Чорноморського флоту РФ через дії Сил оборони України.