Оприлюднене приватне листування між Маском і українським міністром: Федоров каже, що дозволяє

Віцепрем'єр-міністр міністр цифрової трансформації Михайло Федоров офіційно дає дозвіл на публікацію своєї переписки з американським бізнесменом Ілоном Маском.

Переписка вийде у біографічній книзі Волтера Айзексона про Маска. Сам міністр дуже чекає на цю книгу, Федоров повідомив у Twitter.

"Я офіційно даю дозвіл на публікацію своєї історії текстових повідомлень з Ілоном Маском у новій книзі про нього", написав Федоров.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Раніше видання Financial Times повідомило, що Маск передав своєму біографу приватні повідомлення від Федорова без запиту на дозвіл.

Зі свого боку у коментарі FT Федоров заявив, що йому не було відомо про те, що Уолтер Айзексон отримав і опублікував приватну переписку в біографії Маска.

"Це не дуже красиво. Я ніколи не оприлюднював і не розповідав про наше листування публічно", сказав Федоров.

Напередодні CNN опублікував уривок із нової біографії Маска авторства Волтера Айзексона, в якому розповідається, як бізнесмен у 2022 році таємно наказав своїм інженерам відключити супутникову мережу Starlink біля узбережжя окупованого Криму, щоб зірвати атаку Сил оборони України на військово-морський флот країни-агресора Росії.

Маск пізніше заявив, що не відключав Starlink біля узбережжя Криму, але відмовився активувати там мережу.