Орбан погрожує Європарламенту розпуском ‒ ЗМІ

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розкритикував Європейський парламент.

Він вважає, що нещодавній корупційний скандал за участю кількох членів Європарламенту поставив під сумнів довіру до цієї установи. Про це повідомляє Associated Press.

Орбан також заявив, що підтримує розпуск Європарламенту в його нинішньому вигляді.

"Угорці хотіли б, щоб Європарламент було розпущено у його нинішньому вигляді", сказав Орбан.

Він також процитував колишнього президента США Дональда Трампа, заявивши, що настав час "осушити болото" у Брюсселі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Видання нагадує, що Орбан розродився такими погрозами після того, як Євросоюз заморозив фінансування Угорщини на суму понад 12 млрд через побоювання, що уряд вживає жорстких заходів щодо незалежності судової системи, нагляду за офіційною корупцією та обмеження прав меншин.

Напруженість у відносинах між Будапештом та Брюсселем посилюється на тлі лобіювання угорським урядом пом'якшення санкцій проти РФ, запроваджених за її війну проти України. Віктора Орбана вважають одним із найближчих союзників російського диктатора Володимира Путіна в ЄС.

"Якби це залежало від нас, не було б санкційної політики... Не в наших інтересах назавжди розділити європейську та російську економіки на дві частини. Тому ми намагаємося врятувати те, що можна врятувати в нашій економічній співпраці з росіянами", цитує Орбана Associated Press.

Угорщина не підтримує новий пакет санкцій проти Росії. Вона також виступила проти пропозиції подвоїти фонд ЄС, з якого фінансуються постачання зброї Україні.

Необхідно переглянути правило Європейського Союзу про одностайність рішень через дії Угорщини. Про це заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.