Орбан: Угорщина підтримує мирний план Китаю для України

Угорщина та Китай створили партнерство, яке діє за будь-якої погоди

Президент Угорщини Віктор Орбан заявив про створення партнерства з Китаєм, яке буде ефективним у будь-яких умовах. Він зазначив, що Угорщина планує розширювати співпрацю з Китаєм в атомній промисловості та інших сферах.

Орбан назвав Китай одним із головних факторів нового світового порядку і заявив, що Угорщина підтримає мирний план Китаю в Україні. Він зробив таку заяву під час спільної пресконференції з президентом Китаю Сі Цзіньпіном у Будапешті.

Президент Китаю Сі Цзіньпін також зустрівся з президентом Угорщини Тамашем Сульоком у Будайській фортеці. Він заявив про готовність Пекіна підняти зв'язки з Будапештом на вищий рівень і підкреслив, що дружба між двома країнами не спрямована проти будь-якої третьої сторони.

Це третя і остання зупинка Сі Цзіньпіна в його європейському турі, який тривав п'ять років. Раніше він відвідав Францію та Сербію. У Парижі президент Франції та голова Європейської комісії закликали китайського лідера забезпечити справедливу торгівлю з Європою та вплинути на Росію, щоб завершити конфлікт на Сході України.

Джерело: Голос Америки