Палата представників США вшосте провалила голосування за спікера

Палата представників Сполучених Штатів Америки в середу провалила шосте голосування та знову перенесла вибори спікера.

Лідер Республіканської партії в нижній палаті Кевін Маккарті не спромігся набрати мінімально необхідних 218 голосів, щоб обійняти посаду спікера, пише CNN. Голосування перенесли на 12:00 четверга (19:00 за Києвом).

"Маккарті вшосте за два дні не набрав достатньої кількості голосів, щоб стати наступним спікером", ідеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Підрахування голосів у цьому раунді не змінився порівняно з попередніми двома: Маккарті набрав 201 голос, представник Демократичної партії Гакім Джефріс набрав 212 голосів, а Байрон Дональдс, якого протрампівське крило партії висунуло проти Маккарті, набрав 20 голосів.

Палата представників вирішила оголосити перерву.

Останній раз голосування за спікера проходило в кілька турів у 1923 році, коли спікер Фредерік Гіллетт, штат Массачусетс, переобрався на дев'ятому турі голосування.

18 листопада спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі пішла з посади. Пелосі зробила заяву про відставку під час виступу в Палаті представників, викликавши оплески демократів, хоча багато республіканців вирішили не приходити на захід. Пелосі сказала, що не піде у відставку з Палати представників, а продовжить представляти Сан-Франциско, як вона це робила протягом 35 років.