Папа Римський дозволив католицькій церкві благословляти одностатеві пари

Папа Римський Франциск не проти, щоб католицька церква благословляла одностатеві пари.

Понтифік, відповідаючи групі кардиналів, які звернулися до нього за роз'ясненням з цього питання, заявив, що до будь-якого прохання про благословення слід ставитися з "пастирським милосердям", пише BBC.

"Церква все ще вважає одностатеві стосунки об'єктивно гріховними і не визнає одностатеві шлюби. Але ми не можемо бути суддями, які лише заперечують, відкидають і виключають", - сказав Папа.

Церква розуміє шлюб як стабільний і нерозривний союз між чоловіком і жінкою, тож повинна уникати будь-якого типу обряду або таїнства, які можуть суперечити цьому переконанню. Водночас він додав, що "коли просять благословення, то висловлюють благання до Бога про допомогу, прохання жити краще".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Церква завжди повинна підходити до своїх відносин з людьми із добротою, терпінням, розумінням, ніжністю і заохоченням. У католицькій церкві благословення - це молитва або прохання, яке зазвичай виголошує священнослужитель, з проханням, щоб Бог прихильно подивився на людей, яких благословляють", - додав понтифік.

У лютому високопосадовці англіканської церкви підтримали пропозицію дозволити молитви благословення для одностатевих пар.

Єпископи низки країн, зокрема Бельгії та Німеччини, почали дозволяти священникам благословляти одностатеві пари, але позиція церковної влади залишалася незрозумілою.

Естонія узаконила одностатеві шлюби. 20 червня парламент країни ухвалив поправки до закону "Про сім'ю" та інші супутні закони, які дозволяють укладати шлюб повнолітніх осіб однієї статі.