Податкова оштрафувала Pornhub

Державна податкова служба оштрафувала компанію-власника сайту обміну та перегляду порнографічних відеороликів Pornhub. Про це повідомив голова профільного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

За словами Гетманцева, компанія, яка керує сайтом Pornhub, уникнула реєстрації, тому до неї було застосовано штраф у розмірі $5543 та податкове повідомлення-рішення. Ці документи були надіслані до компанії та Агентства доходу Канади.

Гетманцев також зазначив, що усі зібрані з «податку на Google» кошти направляються на фінансування армії України.

За його словами, Україна займає 14-те місце за кількістю переглядів на сайті Pornhub серед інших країн. Гетманцев нагадав, що сервіс Onlyfans вже сплатив понад $944 тис. до державного бюджету України з початку 2023 року.

Народний депутат зауважив, що не всі платники, що працюють у сфері для дорослих, однаково ставляться до оподаткування.

Згідно з даними, третій квартал поточного року приніс до держбюджету України 2,1 млрд грн з «податку на Google». За цей період було подано 96 декларацій і задекларовано велику суму грошей. Найбільше сплачують Google, Apple, Sony, Ebay, Amazon, Meta Platforms і Netflix.

Недавно Pornhub опублікував підсумки 2023 року, зазначаючи, що Україна посідає 14-те місце за кількістю переглядів порнографічного контенту. У порівнянні з минулим роком, Україна піднялася на одне місце. Щодо тривалості перегляду відео, Україна займає 10-те місце. Середній час перебування українців на ресурсі становить близько 10 хвилин.

Минулого року Україна була на восьмому місці за тривалістю перегляду відео на Pornhub.