Польща змінить правила для українських біженців: які виплати скасують

Перебіг змін для українських біженців у Польщі

Українським біженцям, які перебувають у Польщі, насамперед доведеться зіткнутися зі змінами в системі грошової допомоги.

Згідно з повідомленням Yavp.pl, мільйони українців змушені були перейти кордон та шукати притулку в інших країнах через війну. Польща стала однією з країн, яка щиро прийняла біженців, і надала їм допомогу згідно з законом. Але польський уряд готується до впровадження змін у цих виплатах.

“Чітко вказується, що ці гроші надавалися для швидкого надання допомоги біженцям, які опинилися без грошей та елементарних речей. Зараз, зважаючи на поточну ситуацію, ця грошова допомога втратила свою первісну функцію”

Польща планує відмінити одноразову виплату у розмірі 300 злотих для біженців з України, які отримали номер PESEL UKR. За даними польського уряду, такі зміни мають набрати чинності з 1 липня 2024 року.

З метою ефективнішого використання коштів, розмір цієї допомоги буде зменшений. Зазначається, що ця виплата призначалася для покриття витрат на харчування, одяг, особисту гігієну та оплату за житло на початковому етапі війни.

Українські біженці зможуть отримувати подальшу підтримку через колективні заклади розміщення. Ці зміни у виплатах є наслідком зміненого стану справ, що відбулися з часом.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про впровадження нової системи грошової допомоги у Польщі. Деталі цієї програми поки невідомі.