Польський єврокомісар заблокує рішення Єврокомісії, якщо не врахують його пропозиції щодо України

Польський політик попереджає про небезпеку надмірного імпорту українських сільськогосподарських продуктів

Польський політик Януш Войцеховський звернувся до голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн з листом щодо української агропродукції. Він попереджає про можливу кризу надмірного імпорту сільськогосподарських продуктів з України, якщо не будуть продовжені торговельні пільги згідно з регламентом ЄС, який закінчується цього року.

У своєму листі Войцеховський наголошує на необхідності включення захисних положень в новий регламент, схожих на ті, які вже використовував Європейський союз для імпорту українського ріпаку, кукурудзи, соняшнику та пшениці. Він також закликає до обмежень на імпорт цукру і м'яса птиці, які швидко зростають і можуть загрожувати стабільності ринку ЄС.

Польський політик вважає, що ЄС повинен переглянути свою концепцію допомоги, яка передбачає необмежену відкритість. Він звинувачує Росію у блокуванні портів Чорного моря та витісненні України з її традиційних ринків в Азії та Африці. Войцеховський пропонує продовжувати транзит українських товарів до морських портів ЄС.

Консультації з питань української агропродукції Європейської Комісії мають закінчитися завтра.

Нагадаємо, що помірковані поляки продовжують блокувати три пункти пропуску на кордоні з Україною, незважаючи на припинення блокади біля КПП "Медика-Шегині".

Україна отримає новий транспортний коридор у ЄС

Україна отримає новий транспортний коридор до Європейського Союзу. У Румунії наразі будується "Молдавська автомагістраль", яка стане новим транспортним шляхом для українських товарів.