Про замороження війни не може бути й мови – Шольц

Потрібно обговорювати гарантії безпеки для України.

Не може бути й мови про те, щоб якимось чином заморозити війну. Про це сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції, повідомили Deutsche Welle.

Німеччина уже давно спілкується із союзниками про гарантії безпеки для України, сказав канцлер.

Йдеться і про те, щоб бути готовими забезпечити безпеку тоді, коли війна Російської Федерації проти України вже закінчиться.

Шольц наголосив, що не може бути мови про те, щоб "якимось чином заморозити війну і узаконити російський загарбницький набіг".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Російський президент явно хоче поглинути деякі сусідні території: він має такий план щодо України. І абсолютно очевидно це також його план щодо Білорусі", сказав канцлер.

Саме тому важливо підтримувати Україну і вести "конкретну розмову про гарантії безпеки", заявив Шольц.

"Саме тому важливо чітко заявити, що ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно. І що ми не погодимося на нав'язаний мир. Росія має вивести війська", сказав канцлер.

Російська Федерація становить найбільшу загрозу для миру і безпеки на всьому євроатлантичному просторі. Німеччина разом із партнерами продовжать підтримувати Україну, заявив вчора Шольц.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр визнав наївність минулої політики не лише Німеччини, а й усього Заходу щодо Росії. Україна потребує справедливого миру, сказав.