Прорив лінії оборони РФ: українські війська розширюють пролом

Після прориву першої лінії оборони РФ у Запорізькій області бійці ЗСУ розширюють пролом, що там утворився.

Українські війська також перекидають більше техніки та особового складу в тактичні тили цієї ланки. Про це повідомляє у новому огляді Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, легка піхота ЗСУ просунулась до позицій за протитанковими ровами та протитанковими "зубами дракона" російських окупантів. Сили оборони України, ймовірно, хочуть утримувати ці позиції.

Однак, експерти ISW поки не готові оцінювати, що українські сили прорвали цей російський оборонний рівень, оскільки в цих районах немає важкої техніки ЗСУ.

"На геолокованих кадрах, опублікованих 4 вересня, видно, що українські війська просунулися до позицій, розташованих на кордоні дерев, що знаходяться на схід від російських протитанкових ровів та загороджень із "зубів дракона", що є частиною трирівневої оборони безпосередньо на захід від Вербового на південний схід від Оріхова", ‒ йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Кадри з геолокацією від 4 вересня показують, що українська легка піхота також просунулась далі до ряду підготовлених російських оборонних позицій уздовж дороги, що веде на північний захід у Вербове.

Інші геолокаційні кадри за 4 вересня, показують, що ЗСУ просунулися до російських оборонних позицій між Роботиним та Новопрокопівкою.

За даними аналітиків, ЗСУ розширюють пролом, який вони вже проробили в одній російській оборонній ланці, і, як повідомляється, перекидають більше техніки та особового складу у тактичні тили цієї ланки.

"Українські сили, схоже, досягають успіхів у безпосередній близькості від ще не прорваного російського оборонного рубежу, який проходить на північний захід від Вербового та на північ від Солодких Балок з веденням атак піхоти та важким артилерійським вогнем по російських позиціях вглиб і на південь від цього шару", ‒ йдеться у публікації.

Аналітики також додають, що розгортання української важкої техніки та більших сил у цих районах вказуватиме як на прорив у цьому російському оборонному шарі, так і на спробу розширити цей прорив.

Росія готується до наступу на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Зараз позиції там утримують ЗСУ. Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Росія проводить ротацію та комплектує резерви. Також загарбники підводять до лінії фронту десантно-штурмові бригади.